The Cheaters

Etter konserten på Buktafestivalen sist sommer spurte avisa Nordlys retorisk om The Cheaters ikke var ”landets mest underkjente band?”. Svaret fikk de da The Cheaters nylig stakk av med Spellemannsprisen for beste rockealbum med ”Rites of Spring”.  Plata er bandets andre og tok nesten syv år å fullføre. Men den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves.

 

The Cheaters stormet den norske musikkscenen under Bylarm i Tromsø 2006. Etter noen forrykende konserter, som blant annet ble belønnet sekser i Aftenposten, begynte ”ballen å rulle” for Tønsberg-bandet. Kort tid etter ble de booket til festivaler som Roskilde, Øya og Slottsfjell. Og alt dette uten å ha utgitt en eneste plate! Det tok ikke lang tid før en EP ble sluppet, og bandet dro på sin første europaturné. Det skulle bli den første av mange.

 

Etter at den selvtitulerte debutplata fikk en varm velkomst over hele det europeiske kontinentet, dro The Cheaters på en ny seks ukers turné i Europa. De opparbeidet seg en solid fanskare på de fleste steder de spilte, men uten helt å bevege seg utover undergrunnsmiljøene. Det skulle gå syv år og mange turneer før de igjen ga ut plate.

 

I 2014 kom deres andre fullengder ”Rites of Spring”. Denne gangen med den talentfulle produsenten Erlend Mokkelbost bak spakene. Han skulle vise seg å være mannen som kunne ta undergrunnsfenomenet The Cheaters til det neste nivået. Førstesingelen ”20 000 Miles an Hour Girl” ble listet på P3, og albumet fikk Spellemannspris for beste rockeplate i 2014.

 

Noen har beskrevet musikken til The Cheaters som hardtslående og moderne punk med friske melodier og smarte refreng. Andre har kalt musikken deres for en smeltedigel av storheter som The Who, Stooges, The Jam, Buzzcocks, Television Personalities, Wipers, Fugazi og Hot Snakes. Selv om disse beskrivelsene kan gi en pekepinn på hvordan musikken til disse guttene oppleves, så er den beste måten å beskrive The Cheaters sin musikk også den enkleste: FETT!

 

 

Följ på hemsida  Följ på facebook  Följ på instagram  Följ på twitter  Lyssna på Spotify  Se på youtube 
botbodyblackshadow