Vi blir United Stage Group

Stockholm, Oslo, København, August 6, 2020:  De tre nordiske bookingbyråene United Stage Sverige, United Stage Norge og Copenhagen Music, annonserer i dag en strategisk sammenslåing; United Stage Group - en nordisk liveplattform for etablerte og up-and-coming artister.

 

United Stage representerer i dag nærmere 250 norske og svenske artister. De står bak mer enn 3 000 arrangementer i året og har navn som Lars Winnerbäck, Darin, Melissa Horn, bob hund, Smith & Thell, CC Cowboys, Jaa9 & OnklP, Morgan Sulele med flere i stallen. I tillegg til sin virksomhet som agent, turnéprodusent og konsertarrangør, har United Stage management for mer enn 20 artister samt årlig gjennomføring av en rekke større bedriftsarrangementer. Fusjonen mellom United Stage og Copenhagen Music åpner endelig opp for et sømløst liveoppsett på tvers av de nordiske landene.

 

President og grunnlegger av United Stage AB, Anders Larsson, forklarer: “Hos United Stage har vi en enkel filosofi som vi har støttet oss til siden begynnelsen. Vi tror på magien som oppstår i møtet mellom en artist og et publikum. Som markedsleder i Sverige, og med økende vekst i Norge, har vi forsøkt å utvide markedet for våre artister gjennom en nordisk plattform i flere år. Med denne strategiske fusjonen lanserer vi en sterk nordisk enhet, som vil gagne våre ansatte i det daglige arbeidet, våre partnere og fremfor alt artistene våre som alltid er viktigst for oss – hjertet i hele vår organisasjon. Jeg gleder meg veldig til samarbeidet med Copenhagen Music og vår felles innsats for å bygge Nordens beste bookingbyrå”

 

ET STYRKET NORDISK SAMARBEID

Siden etableringen i 2008 har Copenhagen Music raskt inntatt posisjonen som Danmarks ledende bookingbyrå med artister som Lukas Graham, Rasmus Seebach, Suspekt og Medina. Copenhagen Music har også lang erfaring med å bygge fremgangsrike merkevareopplevelser og har blant annet jobbet med bedrifter som Novo Nordisk, Rema 1000, COOP, Salling Group og Bestseller.

 

Sammenslåingen av United Stage og Copenhagen Music styrker begge organisasjonene og åpner opp for et utvidet turné- og konsertlandskap på tvers av Norden. For det danske markedet kommer Copenhagen Music til å samarbeide med artister signert til United Stage og vice versa for artister signert til Copenhagen Music. Copenhagen Music fortsetter under samme navn, men med tilføyelsen ”Part of United Stage Group”. Jimmi Riise, Managing Director for Copenhagen Music, er blitt utnevnt til Nordic CEO for United Stage Group.

Jimmi Riise, Nordic CEO, United Stage Group kommenterer: “Denne fusjonen mellom United Stage og Copenhagen Music er en fenomenal mashup som vil bane vei for en kreativ flyt mellom Sverige, Norge og Danmark. United Stage har ofte vært vår samarbeidspartner i Norge og Sverige, og jeg beundrer sterkt den jobben Anders og teamet hans har gjort de siste 30 årene.”

 

Riise avslutter: “Dette samarbeidet vil gi oss størrelsen og omfanget som trengs for å introdusere våre respektive artister for nye fans og opplevelser over hele Norden. Sammenslåingen med United Stage er det neste logiske steget, og vi ser frem til å lage show og turneer over hele Norden. Det viktigste er at denne nye strukturen vil gi oss muligheten til å utvikle artistkarrierer på tvers av Norden, bygge enda sterkere merkevarer og ta våre artisters karrierer til helt nye høyder. Let the music play!”

 

ET NÆRMERE LABELSAMARBEID I HELE NORDEN

Universal Music Norge blir deleier av United Stage Group. Universal Music Group representerer noen av verdens største artister. Som en del av dette, ser Universal Music viktigheten av å etablere en solid turnéplattform for artistene de representerer. 

 

Managing Director, Universal Music Norge, Bjørn Rogstad, forklarer: ”For kun kort tid siden handlet det meste i musikkbransjen om å maksimere enkeltstående låter på den ene siden og live på den andre siden. I de aller fleste tilfeller uten samspill. Enkeltstående låter er ikke lenger nok. Innspilt musikk og live er to sider av samme sak - de henger uløselig sammen. Vi er på full fart inn i en ny fase. Alt handler nå om å bygge solide og langvarige artistkarrierer. Et langt mer komplisert, ressurskrevende og givende spill – for alle parter»

 

Rogstad konkluderer: ”Med dette tar Universal Music, Copenhagen Music og United Stage et helt nødvendig steg; vi knytter artistenes to viktigste plattformer – live og innspilt musikk – sømløst sammen på nordisk nivå. Slik må det være for å effektivt kunne bygge langsiktige solide artistkarrierer og skape store, meningsfylte opplevelser for alle som elsker musikk.”

 

Jan Roger Andreassen utnevnes til Head Of Booking, og Rune Grønn til ny General Manager for United Stage Norge. Rune kommer fra Universal Music Norge og har bakgrunn som A&R, manager, artist og agent. 

 

 

For mer informasjon kontakt:

 United Stage Group

jimmi@unitedstagegroup.com

 

botbodyblackshadow