Wig Wam gjør comeback!

Et av Norges største rockeband de siste 20 årene gjør endelig comeback, og det på selveste Tons of Rock til sommeren. Der deler de plakaten med blant annet Iron Maiden og Deep Purple. 

– Vår avslutning i 2013 ble brå og ikke planlagt. Så når naboen i 666 nå inviterte til rockefest på Ekebergsletta, måtte simpelthen «667 the neigbour of the beast» takke ja til å delta, sier Wig Wam i en pressemelding.

Til sommeren spiller bandet sin første konsert siden 2013 på Tons of Rock. 

 

Skapte furore.

Glam-rock bandet Wig Wam ble dannet i Halden i 2001, og slapp tre år seinere til debutalbum «667.. The Neighbour of the Beast». Året etter vant de den norske finalen i Melodi Grand Prix med låten «In My Dreams», som lå hele 19 uker på VG-lista. 

 

Wig Wam skapte furore i den internasjonale finalen i Kiev og gjorde suksess både i inn- og utland og mottok både gull- og platina-utmerkelser for bandets utgivelser «HARD TO BE A ROCK’N’ROLLER» (CD, 2005), «WIG WAMANIA» (CD, 2006), «In My Dreams» (singel, 2005) og «Rock’n’Roll Revolution» (DvD, 2005).

 

Publikumsrekorder.

Bare i 2005 spilte WIG WAM i overkant av 170 konserter for over 300.000 publikummere og satte publikumsrekorder på utallige konsertarrangementer. Wig Wam etablerte seg også sterkt i Japan hvor bandet gjennomførte sin første turné i 2007 med utsolgte konserthaller, dokumentert på deres DVD/CD «Live In Japan/Live In Tokyo». Bandet turnerte også i Tyskland med «Gotthard», i Sverige med Alice Cooper og headlinet konserter i store deler av Europa. 

 

I 2010 toppet første singel «Do You Wanna Taste It» fra deres 5. studioalbum «Non Stop Rock’n Roll» landets salgslister, og ble nok en hit for bandet. 

 

Oppvarming for Kiss. 

WIG WAM turnerte med Kreftforeningens «Vinterlyd» hele vinteren, før de startet sin egen turné i Japan. Deretter tok turneen bandet til Spania, Tyskland, Sverige, Frankrike, England, Italia, Sverige og landet rundt i Norge. 

 

Wig Wam var oppvarmere for Kiss i Oslo 14. juni 2010 og slapp sitt siste album «WALL STREET» i 2012. Bandet spilte sin aller siste konsert 31. august 2013 på Stormbringer Rock Club på Dokka. 

 

– Vi har alle fått pleiet egoene våre og oppfylt de kreative drømmene våre på hver vår kant. Nå er vi dødsklare for å avslutte en viktig del av karrieren med fanen til topps – SAMMEN!!, forteller Åge Sten Nilsen.

 

Bandet gir tidligere Kiss Army Norway general Stig Karlsen (nå MGP-general i NRK) æren for å ha brakt dem sammen i et «Last Hurrah» i 2020. 

 

– Det var Stig som fikk oss til å innse at vi faktisk har en fortid vi bør være jævlig stolte av, og at vi faktisk skylder våre fans en siste mulighet til å oppleve bandet live, sier Åge Sten Nilsen.

 

 

Wig Wam live 2020: 

Glam (Åge Sten Nilsen) - vokal
Teeny (Trond Holter) - gitar
Flash (Bernt Jansen) - bass
Sporty (Øystein Andersen) - trommer 

 

Diskografi:

667.. The Neighbour of the Beast (2004) 

Hard to Be a Rock 'n' Roller (2005)
Hard to Be a Rock 'n' Roller.. in Kiev! (2005) 

Wig Wamania (2006), # 10 i Norge 

Live in Tokyo (2007)
Non Stop Rock'n'Roll (2010) 

Wall Street (2012) 

botbodyblackshadow